van de groenteboer
Leave a comment

Salade van venkel en veldsla met een picada van abrikozen en dille

Op veler verzoek. Deze salade is een melkkoe als het gaat om complimentjes. Ben er best trots op. Lukt jou vast ook! Prima salade trouwens om van te voren klaar te maken. Maar, zet de salade op een koele plek zodat ie niet verlept en doe pas de abrikozenpicada er pas overheen als je de salade opdient.

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Hak een flinke hand gedroogde, doch nog enigszins zachte abrikozen samen met een gelijke hoeveelheid grof gesneden dille fijn in een keuken machine.

Roer door dit mengsel een milde olijfolie of zonnebloemolie, een schep grove Zaanse mosterd, een geperst teentje knoflook en wat grof zout. Voeg zo veel olie toe dat het een lekkere smeuīge picada wordt.

Snijd twee venkelknollen ragfijn en meng ze met een ons of 2 aan veldsla. Verdeel de abrikozenpicada over de salade en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *