van de groenteboer

Salade van winterwortel met dragonvinaigrette

Mooi, simpel, goedkoop en lekker. Dat lijkt me een aardig rijtje positieve naamwoorden bij deze wintersalade.  Neem dragonmosterd als je geen verse dragon hebt, ook lekker.

wintersalades gekleurde wortelen

Schil 2 winterpenen en een maak er in de lengte lange repen van met een kaasschaaf of mandoline. Hoe dunner, hoe lekkerder. Doe hetzelfde met een chioggia bietje en een rettich.

Maak een vinaigrette van een scheut olijfolie, een scheutje zoete azijn, een schepje Dijon mosterd, een half geperst teentje knoflook, zout, peper en een paar eetlepels gefijngehakte dragon.

Meng de groenten door 2/3 van de vinaigrette en maak er een mooi bergje van op een bord. Besprenkel het bergje en bord met het restje vinaigrette en strooi er zo je wilt nog wat fijngehakte peterselie over.

Wil je ‘m luxe maken? Meng dan een eierdooier door de vinaigrette en strooi er wat fijngehakte gebakken hazelnoten over.