van de groenteboer

Snelle snack van verse sojabonen

foto soyabonen snack

fotografie Annemarie Sabelis

Verse sojabonen zijn groen en zitten verpakt in zachtgroene peulen die bedekt zijn met hele fijne haartjes. Verse sojabonen kook je met peul en al.  Ze smaken vol en nootachtig en ze lijken qua structuur een beetje op tuinbonen.

Soja bonen doen het goed als stand-alone snack  bij de borrel maar kunnen ook prima samen met andere groenten verwerkt worden. Bijvoorbeeld in een curry. Groene sojabonen zijn ook diepgevroren te koop, met of zonder peul. 

Bij de Japanner staan verse sojabonen op de kaart als edamame. Deze smakelijke boontjes hebben echt niets meligs! Hoop dat ik met dit commentaar niet-bonen-liefhebbers over de streep trek ze te proberen!

 

Kook de verse sojabonen tussen de 8 tot 10 minuten in ruim water met (zee)zout. Open na 8 minuten een peul en proef even. Ik vind het lekker als ze een stevige bite hebben.  Serveer de bonen met een beetje zout on-the-side, eventueel gemengd met wat cayennepeper, voor de liefhebber.  En, een tip van de groenteboer: eet ze bij een goed glas koud bier.

Dit recept maakten wij voor Ecoville en is ook op de site van Ecoville gepubliceerd.