van de groenteboer

Snijbonen met gerookte paprikapoeder en Parmezaan

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Dit gerecht is snel en makkelijk en het doet de snijboon eer aan. Het is mijn interpretatie van een recept uit het kookboek Pulpo. De gerookte paprikapoeder is een must vind ik, daardoor krijgt het gerechtje een pittige twist. Je kunt het kopen bij Turkse winkels en delicatessenzaken. En het ziet er heel mooi uit.

 

Haal de puntjes van de snijbonen en snijd ze in ruiten van een centimeter of 2. Blancheer de snijbonen een minuut of 15 in kokend water. Proef steeds even want het is zonde als ze te lang koken en slap worden.

Snijd een rode ui in super dunne ringen, meng ze met wat zout en laat ze even staan. De ringen worden zacht van het zout en het hele scherpe gaat er van af. 

Laat de bonen afkoelen en leg de uienringen erop samen met wat geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de salade rijkelijk met olijfolie en maak ‘m af met wat grof zout en gerookte paprikapoeder.