van de groenteboer

Spaghetti met verse doperwten en ui

Verse doperwtjes zijn zo zalig zoet dat je er niet veel meer bij nodig hebt om een goed gerecht te maken. Zo is het ook met deze pasta: onovertroffen in z’n eenvoud. Tjsee, wat was ik verrukt toen ik die erwtjes proefde op Sicilië. Het leken wel snoepjes. Zo knapperig en zoet dat ze rauw ook lekker waren en ik er met moeite af kon blijven.

fotografie Marieke Heeneman

fotografie Marieke Heeneman

Tip: Neem ook verse nieuwe ui, dat maakt je geluk compleet.

Dop een kilo erwten en snijd 2 verse, liefst platte Italiaanse, uien in smalle reepjes Kook voor 4 personen 350 gram spaghetti beetgaar in water met zout en bak ondertussen de ui zachtjes in ruim olijfolie met een pietsje knoflook en wat zout. Blancheer de doperwten een paar minuten in kokend water en probeer het zo te timen dat de spaghetti beetgaar is als ook de ui en de erwtjes gaar zijn. Roer de spaghetti en erwten door de uien en serveer direct. Met wat gesnipperde munt als je dat lekker lijkt.