Dagelijkse Dis

Stamppot raapstelen met boter van blauwe kaas

stamppotje raapstelen asab-6001

Wij van sal-t zijn erg van de stamppotten. Erg? Nee toch?

Boodschappenlijstje voor 4 personen

  • Krappe kilo kruimige aardappels
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 3 bosjes raapstelen
  • 125 gr. roomboter
  • 2 ons blauwschimmelkaas (soort maakt niet uit, welke je lekker vindt!)

Tip: Houd de puree warm op het vuur met een warmhoudplaatje eronder. Koude stammpot is minder lekker.

  • Was de raapstelen en laat ze goed uitlekken
  • Meng de boter en schimmelkaas in de keukenmachine of prak ze samen met een vork tot een min of meer homogene boter.
  • Bewaar de boter in een ondiep bakje of vormpje in de ijskast
  • Kook de aardappels in ruim water met zout gaar
  • Pureer de aardappels samen met het bekertje crème fraiche
  • Snijd de raapstelen in stukjes en schep ze door de puree
  • Leg bovenop elk bord met stamppot een stukje blauwekaasboter