gezien en gedaan

Start kookmaster HML

HML-kookmaster-2018

Vandaag met klas 1 en 2 de aftrap van de kookmaster van kwartaal 3 gedaan en ‘mozzarella en carrazzo’ met tomatensaus met ze gemaakt. Deze Italiaanse klassieker leek mij de ultieme snack voor hongerige pubers. En passant natuurlijk ook uitleg gegeven over het verschil tussen mozzarella van buffermelk en koemelk.  En laten proeven uiteraard!
Vleiend was het om flink wat gezichten te zien die ik vorig jaar al in de klas heb gehad. Die maken zo’n gerecht zonder blikken of blozen. Maar bij één groepje waren de uitjes voor de tomatensaus iets te bruin gebakken.
En helemaal super was dat de nieuwe afwastruc, elk groepje een eigen afwasteiltje, werkt als een tierelier. Geen stapels borden en pannen meer waarvan de eigenaars in geen velden of wegen te bekennen zijn. Iedereen deed keurig zijn eigen vaat.
Heb er weer zin in! Want wat is dankbaarder dan de nieuwe generatie enthousiast maken voor lekker eten? Oh, het recept voor de mozzarella en carrazzo volgt uiteraard.