gezien en gedaan

Super fruitige wentelteef met cottagecheese

super-fruitige-wentelteef

fotografie Annemarie Sabelis

Wentelteefjes zijn m’n favo zondagsontbijtje. Het is een gezond en lekker comforfood achtig gerechtje. Geen suiker nodig… alleen maar fruit!  Jaren geleden vond ik dit recept in een van de Jamie Oliver kookboeken en sindsdien altijd in ons repertoire van ontbijtjes of vakantie lunches gebleven. Geen ingewikkeld gedoe maar wel wat kliederig tijdens het maken, maar zeker de moeite waard. Mijn variatie is dat ik er cottage cheese aan toe heb gevoegd, een lekkere frisse tegenhanger. Het brood snijd ik dikke plakken en heb deze keer het desem brood van de bakker om de hoek, gebruikt. in één woord zalig.

 

voor het brood heb ik deze keer desembrood Batard meergranen- soleil van www.broodzoalsvroeger.nl gebruikt. Maar wat óók erg lekker is een Christophe Pavé brood van het Vlaamsch broodhuys met een zoutig korstje!

nodig voor 2 personen

  • 1 grote banaan, geprakt
  • diepvriesfruit blauwe bessen en frambozen mix, ongeveer 125 gram
  • 4 dik gesneden boterhammen
  • klont roomboter
  • 1 ei, geklopt
  • 4 eetlepels cottage cheese (naturel)

Zet alle ingrediënten en een grote koekenpan klaar.
Smeer de boterhammen aan beide kanten in met de roomboter. Doop de beboterde boterhammen in het losgeklopte eimengsel. Smeer vervolgend de bananenpuree op 2 van de vier boterhammen. Dan de nog koude frambozen en blauwe bessen erop. Een grote eetlepel cottage cheese per persoon erbovenop. En dan de andere 2 boterhammen daar weer op. Druk even voorzichtig aan. De koekenpan op het gas met een klontje boter erin. Als de de boter gesmolten is leg je de twee gestapelde wentelteven in de pan en pak je ze aan beide zijden goudbruin.

(Ik gebruik altijd 2 spatels om de boterhampakkertjes goed te kunnen keren in de pan)

Op je bord met nog een klein schepje cottage cheese en wat fruit als garnering. En nu meteen opeten. Geniet ervan!