van de groenteboer

Te eenvoudige tomatensalade met basilicum blaadjes en bloemetjes

tomatensalade-met-zwarte-basilicum

fotografie Annemarie Sabelis

Tip van onze vrouw in de bloemen en kruiden Mariette Kamphuis van ‘Veld en Vaas’: de bloemetjes van basislicum zijn net zo smaakvol als de blaadjes. Laat je dus niet ontmoedigen als je basilicum in de bloem schiet, gewoon opeten die handel. Staat nog uitermate charmant ook. Deze super simpele salade valt of staat natuurlijk met de kwaliteit van de tomaten. Neem fijne zongerijpte tomaten waarvan je zeker weet dat ze eigenlijk helemaal niets nodig hebben. Kies dan nog een mooie olie en uiteraard de aller aller geurigste basilicum.  

 

Snijd de tomaten in grove stukken en leg ze in een mooi bord. Bedruip ze met olijfolie en besprenkel ze met wat grof zout. Snipper er basilicum over van het dieprode soort Rosso. Let wel, blaadjes en bloemetjes tezamen. Mocht je er toch nog iets aan smaak bij willen, rasp er dan een beetje citroenschil of limoensap over voor een pietsje frisheid.

check de website van farmer florist veld en vaas voor alle mooie dingen die zij doen!