van de slager

Tussenribkarbonade met salsa verde van tomatillo’s

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Ik heb hele goede herinneringen aan deze salsa onder de salsa’s! Ik at ‘m vaak in de tijd dat ik in Mexico verbleef voor mijn studie. In die tijd wist ik nog maar weinig van exotische groenten en kruiden en tomatillos en koriander waren nieuw voor mij. Vooral met koriander had ik in het begin wat moeite, dat vond ik smaken naar afwasmiddel.

En, vraag je slager naar tussenribkarbonades uit het overgangsgebied tussen de schouder en de rib want die hebben nog net een stukje van de sappige schouder en het wat magerdere vlees van de rib. Een ideale combi.

 

Peuter het vliesje van de kleverige tomatillos, was ze en kook ze een minuut of 5 tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen.

Ontdoe twee groene Spaanse pepers van hun zaad en snijd ze in stukjes. Meer pepers mag uiteraard en als je jalapeño pepers kunt vinden, nog beter!

Doe de pepers samen met de tomatillos, een flinke hand grof gesneden koriander en een halve theelepel zout in een keukenmachine of hakmolen en vermaal alles tot een grove saus.

Laat de saus een half uurtje staan om op smaak te komen en bak ondertussen de karbonades in boter of olijfolie in een minuut of 10 gaar. Proef nog even of de saus op smaak is voor je hem serveert.