over producten
Leave a comment

Vijgen

verse-vijgen-plukken

fotografie Annemarie Sabelis

Wilde vijgenbomen geven twee maal per jaar vijgen, in de vroege zomer in juni en juli en in de late zomer van eind augustus tot oktober. Vijgen van de tweede oogst zijn het zoetst. Nou heb ik de mazzel dat de vijgenboom in mijn tuin het prima naar zijn zin heeft en elk jaar vol zit met dikke groene vijgen die halverwege oktober in een paar dagen  ‘en masse’ paars kleuren en rijp en zacht worden. Hoe zoet en hoe lekker ze zijn hangt af van de sterke van de zon.  Dat verschilt dus nogal per jaar.

 

Vijgen zijn er in vele soorten en kleuren. Van groen tot paarsrood en paarszwart. Kies bij het kopen rijpe vijgen die eruit zien alsof ze op knappen staan en zwaar aanvoelen. Van echt verse vijgen is de schil zacht en eetbaar. Heb je iets oudere vijgen? Pel ze dan eerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *