van de visboer
Leave a comment

Witte asperges met kabeljauw en verse kruiden

Licht en simpel en met asperges voor de soep maak je dit gerecht voor een prikkie. Ik heb alle kruiden gebruikt die ik in de tuin voor handen had: peterselie, munt, salie, citroenmelisse en oregano. En basilicum uit een pot!

 

fotografie Annemarie Sabelis

fotografie Annemarie Sabelis

Schil en kook een pondje asperges beetgaar in water met zout en laat ze staan in het kookvocht. Snijd hetzelfde gewicht aan kabeljauw in vier stukken en bestrooi die rijkelijk met zout. Neem een vuurvaste schaal en smelt hierin een klontje roomboter samen met een scheutje olijfolie en een half teentje geperste knoflook.

Leg zodra de olie warm is, de gewassen en gedroogde stukken kabeljauw in de schaal en schik de asperges – al dan niet in stukken gesneden – er omheen. Giet er een glaasje warme witte wijn bij. Verkruimel een half blokje visbouillon in het kookvocht van de asperges en giet er zoveel kookvocht bij tot de asperges net onderstaan. Doe er twee flinke handen grof gehakte verse kruiden bij en laat de asperges en de kabeljauw op heel zacht vuur een minuut of zeven garen. Serveer met gekookte aardappels of brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *