van de groenteboer
comment 1

Witte bonen met daslook

wilde-daslook-met-wittebonen

fotografie Annemarie Sabelis

Bonenliefhebbers opgelet: deze klassieker is dé manier om je oude witte bonen een waardig einde te geven!

 

Week witte bonen of boterbonen en nacht in koud water. Ververs het water, voeg een ui, een paar teentjes knoflook en een laurierblad toe en kook de bonen in een uur of twee gaar. Voeg pas aan het einde zout toe. Daarmee voorkom je dat het schilletje hard wordt.

Giet de bonen af en bewaar wat kookvocht. Zet de bonen, liefst in een schaal van aardwerk, op het vuur in een laagje koude olijfolie en een scheutje kookvocht. Voeg een flinke hand grof gesneden bladeren daslook toe en laat de bonen nog even doorwarmen tot de bladeren zacht zijn. Dat duurt maar heel even! Overgiet de bonen met een niet-te-zuinige scheut olijfolie en serveer. Wil je meer pit? Geef de bonen dan nog wat draaitjes zwarte peper een snuf grof zout. Oh, en je kunt natuurlijk ook bonen uit blik of pot gebruiken!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *