
fotografie Annemarie Sabelis
Dit is een ongelooflijk lekkere simpele salade. Vooral als je een knapperig spitskooltje op de kop kunt tikken. Wees niet te ‘zuunig’ met het karwijzaadjes!..en klaar in 25 minuten.
Boodschappenlijstje
- spitskool (1/4 van een grote kool is genoeg)
- 2 eetlepels karwijzaadjes
- 1,5 dl. milde olijfolie
- 1/2 dl. appelazijn
- 1 teentje knoflook
Tip: twee eetlepels karwijzaadjes lijkt veel maar dat is het niet hoor. Ben je vegetarisch? Bak dan de bonen op met een gelijke hoeveelheid gare zilvervliesrijst, een beetje geraspte sinaasappelschil en geef er wat gebakken sjalotjes bij.
Halveer een kleine spitskool, haal de harde kern eruit en snijd de kool heel fijn met de hand of in een keukenmachine. Maak een vinaigrette van de zonnebloemolie, appelazijn, knoflook, een snuf zout en 2 eetlepels karwijzaadjes en schep die door de kool. Dat lijkt misschien veel karwij maar dat is het heus niet.