van de groenteboer
Leave a comment

Zachtrose rabarber-limoensiroop

rabarber-limoen-siroop

fotografie Sabelis & Heeneman

Maak deze bleekroze Perzische siroop alvast voor de hete zomeravonden. Serveer ijskoud met een schijfje limoen. Een scheutje wodka erbij is vast ook lekker.

Rabarber is een groente maar lijkt in de manier waarop het verwerkt wordt meer op fruit.  Van rabarber worden alleen de stelen gegeten.  De kleur van de stelen verschilt per soort. Groene stelen zijn iets zuurder dan rode, maar ze zijn niet onrijp.  Koop stelen die stevig aanvoelen, dan is de rabarber vers.

 

Spoel een glazen fles met een goed afsluitbare dop met heet water en soda om en laat de fles en de dop omgekeerd op een schone doek drogen.

Snijd de stelen rabarber in stukken van een centimeter of vijf en was ze goed. Voor een halve liter siroop heb je 750 gram rabarber nodig. Zet de rabarber  op met een liter water en kook het in een minuut of twintig tot moes.

Giet de rabarber af door een fijne zeef, maak de pan schoon en doe het rabarbersap terug in de pan. Voeg 450 gram suiker toe, het sap van 4 grote limoenen (2 dl) en laat het sap een half uurtje inkoken tot je een mooie heldere siroop hebt. Giet de siroop in de fles en laat (zonder dop) afkoelen. Bewaar de siroop in de koelkast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *