Over ons

marieke en annemarie in de keuken

sal-t is Marieke Heeneman

culinaire schrijverij, foodstyling

Eigenlijk wil ik iedere dag zo lekker mogelijk eten. Daar doe ik enorm mijn best voor, soms op het neurotische af. Gelukkig  ben ik niet de enige die er zo over denkt. Ook de rest van het gezin waardeert goed eten en lang tafelen hogelijk,  net als veel familie en vrienden trouwens.  En dat scheelt.

Ik houd van simpele eerlijke gerechten en wil altijd graag weten hoe iets gemaakt wordt. Authentieke bereidingswijzen vind ik interessant en ik kook graag en makkelijk met wat er voor handen is. Dat stimuleert mijn creativiteit.

Wat er op tafel komt wordt vooral bepaald door mijn gang naar de biologische markt en mijn vast adresjes in de buurt. Mijn ‘preferred suppliers’, so to speak. Trotse mensen die weten wat ze verkopen en hun kennis willen delen. 

sal-t is Annemarie Sabelis

foodfotografie, styling en illustratie

Ik houd van fotograferen en vind lekker eten heel belangrijk. Eén van de eerste vragen die ’s ochtends door mijn hoofd schiet is: Wat zullen we eten vandaag?

Eten vind ik super-fotogeniek. De structuur van de schil van harig tot glad, de kleuren dieprood of  bleekgroenen. Dan heb je nog de wereld van vormen die zo divers zijn. Een bos wortelen met z’n knapperigheid en groene loof, verse bramen, een dieprode tomaat, de  structuur van een bloemkoolroosje, verse vis met schubben en de vinnen, rauw of klaargemaakt, allemaal even mooi. Ik vind het belangrijk om eten te fotograferen zoals het echt is. 

Neem ook contact met ons op voor: het schrijven van artikelen met foto’s en/of illustraties, receptuur schrijven, catering, kookworkshops, kok aan huis of als je met vrienden, familie of collega’s wilt (mee)eten aan onze keukentafel of op locatie.

 

Staat wat je zoekt op culinair gebied niet in de bovenstaande tekst, klik hier en mail ons dan met je specifieke vraag

 

5 Comments

 1. hans van der hoeven says

  Lieve Annemarie,
  vanmorgen je heerlijke brief ontvangen en meteen gelezen bij de koffie (we zijn beiden met pensioen!). Natuurlijk meteen jullie site opgezocht. Wat leuk! Succes ermee, ik zal regelmatig naar jullie site kijken en genieten van jullie vorderingen. We houden contact Annemarie. Voor ons ben je toch de levende Maus en die houden we graag dicht bij ons. Liefs Marlies en Hans

  • Annemarie Sabelis says

   Heel fijn om te horen Hans en Marlies, tot schrijvens en bedankt voor jullie positieve support!
   groetjes Annemarie

 2. Fredetique says

  wow marieke wat ziet jullie site er mooi uit
  ik ga lekker rondspeuren en wat recepten maken!
  tot snel !!

  groet Frederique ( van Emma)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *