van de visboer

Spaghetti met Hollandse garnalen en zilte groenten

 

pasta zilte groenten met Hollandse garnalen

fotografie Annemarie Sabelis

Zon, zee en zout staan voor fijne lange dagen op het strand en voor al het goede dat onze zee, kust en zomer te bieden heeft. En laat al dat goede nou ook samen komen in deze simpele pasta. Maak ‘m dus vooral. 

Het lekkere zit ‘m in de combinatie van ingrediënten, probeer dus zoveel mogelijk zilte groenten te krijgen, vraag het ook even aan je visboer! Ik gebruikte zeekraal, schorrenkruid en lamsoren. Hollandse garnalen zijn berenduur. Gelukkig heb je voor 4 personen aan 2 ons genoeg. Reken op 75 gram zilte groenten per persoon. En, ben je meer van de peulvruchten? Met verse witte bonen smaakt het vast ook heel goed.

 

Zet water met zout op voor de spaghetti en kook de spaghetti beetgaar. Was de groenten alleen als dat echt nodig is. Snijd 2 teentjes liefst verse knoflook in plakjes.

Verwarm een flinke klont boter in een ferme scheut olijfolie. Wees niet te zuinig met het vet. Doe de knoflook bij de olie en boter en doe de groenten en na een minuutje bij. Laat de groenten op zacht vuur een paar minuten warmen en roer als het zover is, de garnalen en de beetgare pasta erdoor.

Breng de spaghetti op smaak met wat grof zeezout en zo je wilt zwarte peper en serveer met een frisse witte wijn. Een Albariño of een Picpoul de Pinet?